Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) δωρίζει εξοπλισμό αξίας €47.000 ευρώ στη ΔΕΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 7 Μάη 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Λευκωσία, 7 Μαΐου 2010) – Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) επιθυμεί να εκφράσει τη βαθύτατη της ευγνωμοσύνη προς την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) για τη γενναιόδωρη δωρεά της για αγορά φορτωτή – εκσκαφέα αξίας €47.000.

Η δωρεά αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη (UNDP-ACT), θα βοηθήσει τη ΔΕΑ να πραγματοποιήσει το έργο της για την Εκταφή, Ταυτοποίηση και Επιστροφή των Λειψάνων Αγνοουμένων στην Κύπρο κατά το 2010. Η ΔΕΑ αγωνίζεται να εντοπίσει όσο το δυνατό περισσότερα λείψανα έτσι ώστε να θέσει τέρμα στην αβεβαιότητα που έχει επηρεάσει τόσες πολλές οικογένειες εδώ και τόσα πολλά χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχουν εκταφεί λείψανα που πιθανόν να ανήκουν σε περισσότερα από 647 άτομα και 217 έχουν επιστραφεί στις οικογένειες τους.

Από αριστερά προς δεξιά: Alan L. Davis, Εκπρόσωπος USAID, Frank C. Urbancic Jr., Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο, Gülden Plümer Küçük, Τουρκοκύπριο Μέλος της ΔΕΑ, Christophe Girod, Τρίτο Μέλος (ΗΕ) της ΔΕΑ, Ηλίας Γεωργιάδης, Ελληνοκύπριο Μέλος της ΔΕΑ. 

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol
to top