Kayıp Şahıslar Komitesi Basın BildirisiKayıp Şahıslar Komitesi tüm çalışmalarına tekrar başladı Geçiş noktalarının yeniden açılmasıyla, KŞK’nın Antropoloji Laboratuvarı 22 Haziran itibariyle düzenli faaliyetlerine geri dönerken, iki toplumlu kazılar da 2

Release Date:
Jul 13, 2020

Kayıp Şahıslar Komitesi tüm çalışmalarına tekrar başladı Geçiş noktalarının yeniden açılmasıyla, KŞK’nın Antropoloji Laboratuvarı 22 Haziran itibariyle düzenli faaliyetlerine geri dönerken, iki toplumlu kazılar da 2 Temmuz 2020 tarihinde yeniden başlayacak. Güvenliğin öncelik olarak alındığı tüm çalışma yöntemleri, uluslararası ve yerel Covid-19 yönergelerine uygun olarak tasarlanmıştır. Tüm KŞK personeli Covid-19 PCR tanı testinden geçmiştir. Covid -19 kısıtlamaları sırasında, KŞK Üyeleri, Asistanları ve Koordinatörleri düzenli olarak video konferanslar yoluyla toplantılar yapmışlar, KŞK Araştırma ekipleri bu süreyi bekleyen yüzlerce vakayı analiz etmek ve tamamlamak için kullanmışlardır