Ανακοινωθέν ΔΕΑ

Release Date:
Jul 03, 2006

(Λευκωσία, 03.07.2006) – Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο με ευχαρίστηση ανακοινώνει ότι ο κ. Κριστόφ Ζιρόντ έχει επίσημα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Τρίτο Μέλος της Επιτροπής, στη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εντός της προστατευμένης από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχής στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. κ. Τάσσος Παπαδόπουλος και η Α.Ε. κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Τα Μέλη της Επιτροπής χαιρέτισαν την παρουσία τους ως πραγματικό μήνυμα υποστήριξης και δηλώνουν ικανοποιημένα από την επαναβεβαίωση της προσήλωσής τους στην πρόοδο του έργου της Επιτροπής.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάικλ Μόλλερ, ο οποίος φιλοξένησε την εκδήλωση, καλωσόρισε τον κ. Ζιρόντ. Τόνισε τη σημασία του έργου της Επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα ότι η άφιξή του κ. Ζιρόντ ως πλήρες Μέλος της Επιτροπής θα βοηθήσει ώστε να δοθεί ένα γρήγορο τέλος στο οδυνηρό αυτό κεφάλαιο στην ιστορία της Κύπρου.

Τα δύο Μέλη της Επιτροπής από την Κύπρο καλωσόρισαν επίσης τον κ. Ζιρόντ και δήλωσαν ότι η ενίσχυση της Επιτροπής θα συμβάλει στην εκτέλεση της ανθρωπιστικής αποστολής της προς όφελος των οικογενειών των αγνοουμένων στην Κύπρο.